Home Aparate de sudura electrica
Aparate de sudura electrica
Aparate de Sudura Electrica PDF Imprimare Email
Aparate de sudura electrica
Scris de mihaela86   
Luni, 23 Mai 2011 06:46
Daca ati avut vreodata vreun interes pentru aparatele de sudura, probabil stiti ca exista multe metode de sudura dupa care functioneaza. Exista sudarea cu arc electric, sudarea prin intermediul gazelor inerte sau active, sudarea cu laser etc. Sudura electrica cu arc se refera la toate procedeele de sudura electrica prin topire (temperatura ridicata, presiune redusa). Pe piata internationala exista multe aparate de sudura, aparatul de sudura electrica fiind unul dintre ele. Motivul pentru ca aparatele de sudura sunt intr-un numar atat de diversificat este acela ca au scopuri variate. Aparatele de sudura electrica sunt cel mai frecvent intalnite. Aparatele de sudura profesionale electrica, sunt mai usor de utilizat decat celelalte aparate de sudura.

Chiar si sudorii cei mai experimentati si-au inceput activitatea cu un aparat de sudura electrca. Aparatul de sudura electrica si-a primit acest nume de la faptul ca foloseste p sursa de alimentare de sudare pentru a crea un arc electric intre un electrod si materialele respective. Aparatul de sudura electrica se diferentiaza de alte tipuri de aparate de sudura prin alimentarea cu energie electrica.
Aparatele de sudura electrica sunt o forma populara de aparate de sudura si sunt utilizate la o scara larga. Aparatele de sudura electrica sunt de obicei folosite in gospodarie. Motivul pentru care sunt folosite in gospodarie il reprezinta pretul lor accesibil.

Mai mult, aparatele de sudura electrica sunt si usor de manevrat. Mana, chiar si cea nepriceputa, se obisnuieste repede cu aparatul de sudura electrica. Cu toate acestea, aparatul de sudura electrica este folosit si in industrie sau constructii. Consuma foarte multe resurse de energie electrica si nu este indicat pentru folosirea indelungata. Aceste aparate de sudura electrica utilizeaza o sursa de alimentare de sudura care poate fi, fie de la electricitate, fie de la electrozi. Daca vorbim de surse de energie electrica ne referim la curentul direct si la curentul alternativ. Electrozii sunt clasificati ca non-consumabile sau consumabile. In ceea ce priveste ajutorul de electricitate ca o sursa de alimentare de sudare, doua tipuri de putere pot fi utilizate: de curent si de tensiune.

Potrivit profesionistilor, sudura cu un aparat de sudura electrica presupune corelatia directa intre doua aspecte importante. Primul aspect presupune lungimea arcului la tensiune si al doilea aspect se refera la valoarea de intrare de caldura la curent. Compatibilitatea in aceste doua aspecte trebuie sa fie asigurata, pentru ca aparatul de sudura electrica sa functioneze cu succes.
Aparatele de sudura electrica sunt disponibile pe piata larga. Pot fi achizitionate din magazinele de specialitate, centre comerciale, siteuri de profil etc.

 


Sondaje

Cunoasteti toate tipurile de aparate de sudura?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com